PS7komplex - kapszula Összetevők

C-vitamin

A C-vitamin élettani hatásait már mindenki jól ismeri, erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző és megfázásos betegségekkel szemben.

A C-vitamin-hiány betegségben szenvedőknél olyan tünetek jelentkezhetnek, mint az étvágytalanság, fáradtság,  gyomor-, bélbántalmak, hajhullás, orrvérzések, valamint lassan gyógyuló sebek és törések. 

Boswellia serrata 

A Boswellia Serrata (Fenyőtömjén) több mint 3000 éve ismert gyógynövény. A boswellia, illetve a boswellsav gyulladásgátló hatását in vitro és in vivo egyaránt kimutatták.

Ez a gyógynövény olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek segítik a vérlemezkék felszabadulását az artériákban, szabályozzák a vérzsírokat, védelmet nyújtanak a máj számára és jelentősen enyhítik a fájdalmat.

Ökörfarkkóró kivonat (mullein)

Az ökörfarkkóró az Európai Gyógyszerügynökség által hivatalosan is elismert gyógynövények közé tartozik. A virágszirmok nyálkaanyagai bevonják a torok irritált, gyulladt nyálkahártyáját, vízzel kissé megduzzadva védőréteget képeznek rajta, így védik a külső ingerektől.

Az ökörfarkkóró alkalmazását leggyakrabban légzőszervi problémák felmerülésekor javasolják. Jól használható az általában vírusos fertőzés okozta arcüreg-és homloküreg gyulladás esetén.  Segíthet a száraz köhögéssel járó állapotokon és használatával csökkenthető a légutak gyulladása egyaránt. Enyhe köptető hatással is rendelkezik, ez szaponin tartalmának köszönhető. 

Javallott a bevitele azok számára is, akik erős dohányosok vagy egyéb tüdőbetegségben szenvednek. 

Állapotok, amelyekben jótékony lehet használata:

arcüreggyulladás, homloküreggyulladás, száraz és hurutos köhögés, erős dohányzás, tüdőgyulladás, száraz és nedves asztma, tüdőgümőkór, tüdődaganat, stressz

Bazsalikom kivonat

A bazsalikomban az a jó, hogy nem csak fűszer, hanem gyógynövény is. A gyomor és az emésztés nagy barátja. Erős gyulladáscsökkentő hatása is van.

Magas a polifenol tartalma, amely közömbösítő funkciója révén megvédi a szervezetünket a különböző káros hatásoktól.

Levele jótékony illóolajokat tartalmaz, amelyek alapvetően gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságúak. A levelek kalóriatartalma igen alacsony, és nincs bennük koleszterin, de rendkívül gazdagok alapvető tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A bazsalikom tartalmaz jó adag béta-karotint, A-vitamint, kriptoxantint, luteint és zea-xantint. Ezek az anyagok védik a szervezetet az szabad gyökök és a reaktív oxigén származékok hatása ellen, melyeknek az öregedés és bizonyos betegségek kialakulásában van szerepe. 

Cordyceps sinesis

A hernyógomba − Cordyceps Sinensis − a legritkább gyógygombák közé tartozik: igen kevés helyen terem meg vadon, termesztése pedig hosszadalmas, és sokszor kevés eredménnyel járó feladat. Főként a Himaláján fordul elő, egészen 5000 méter magasságig. A hernyógomba a mai napig az egyik legdrágább gomba a világon.

A hernyógomba erősíti az immunrendszert, ezért fogyasztásával elkerülhetőek lehetnek a fertőzéses, szezonális – pl. influenza, megfázás − megbetegedések, vírusölő, valamint csökkenti, vagy akár meg is szünteti, a különféle allergiák tüneteit. Összetevői révén a hernyógomba segíthet megelőzni a különféle rosszindulatú elváltozások kialakulását, főleg a veséket, a májat, és a tüdőt óvhatja.

Q10 koenzim

A szervezet számára nélkülözhetetlen antioxidáns és immunerősítő.

A Q10-et az emberi szervezet 25-30 éves koráig képes önmaga előállítani, majd a szintje hanyatlani kezd, így pótlásáról érdemes gondoskodni, hisz hiányában szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás és más betegségek alakulhatnak ki. Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is.


E-vitamin 

Az E-vitamin (alfa-tokoferol) egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin,véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.

Az immunrendszer védőfunkcióját támogatja, így csökken a fertőzések kialakulása.

E-vitamin szedése nagyon fontos olyanoknál, akik légszennyeződésnek vannak kitéve, mivel a légszennyezés egyrészt csökkenti a felszívódását, másrészt a hatására keletkező károk enyhítésében is jótékony hatású az E-vitamin. 

E-vitaminban gazdag élelmiszerek: növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a mogyoró, mandula, édes burgonya és a müzli. Az állati eredetű élelmiszerek közül a hús, a máj és a tojás tartalmaz nagyobb mennyiségben. Más zsírban oldódó vitaminokkal ellentétben a szervezetben rövid ideig raktározódik, ezért rendszeres pótlása szükséges.


Cink (Zn)

Cinket csekély mennyiségben ajánlott fogyasztani, de mégis elengedhetetlen szervezetünk működéséhez.

A szervezet minden sejtjére vonatkozóan a cinknek fontos szerepe van a sejteket határoló sejtmembrán integritásának fenntartásában. Cink nélkül a sejtmembrán sérülékennyé válik, csökken az ellenállása a káros hatásokkal szemben.

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Számos enzim működéséhez szükséges, de leginkább a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásában van fontos szerepe. A cink részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének helyes beállításában is.

.

Szelén (Se) 

A szelén olyan mikroelem, amely mindössze 10-15 mg mennyiségben található meg az ember szervezetében, jelenléte mégis sokrétű biológiai hatást közvetít. A szelén és az E-vitamin kölcsönösen erősítik egymás jótékony hatását.

A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére.

A szelénnek az élettani szükségletet kevéssel meghaladó mennyisége bizonyítottan segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Számos daganattípus esetében igazolták, hogy a szelén gátolja a kialakulást, illetve az egészséges sejtek számára védekező eszközt jelent.

D3-vitamin

A D-vitaminra szinte minden más tápanyagnál nagyobb szüksége van a szervezetünknek.

A D-vitamin a bőrben keletkezik ultraibolya sugárzás hatására. Számos élettani folyamathoz nélkülözhetetlen, e mellett jelentősen csökkenti a különböző daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, erősíti az immunrendszert, így a téli megfázásos időszakban, vírusos betegségek elleni védekezésben a D-vitamin szerepe nem hangsúlyozható eléggé. Mivel természetes termelődése a bőrben a téli időszakban nem elegendő, és a táplálkozással sem egyszerű a napi szükséges mennyiség bevitele a szervezetbe, ezért javasolt a napi mennyiség étrend-kiegészítőkkel való pótlása, az egészség megőrzése és az immunrendszer erősítése céljából.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.